Detox, Livsstil

Tre effektive råd til, hvordan du kan tabe dig når det er koldt udenfor

 

IMG_8578 NY

Kulden har for alvor lagt sit greb om vores land. Og mens du går og skutter dig i den bidende kulde og drømmer dig langt væk til varmere destinationer, så vent lige et øjeblik. For intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det viser sig nemlig, at kulden bør være din nye bedste ven, især i denne tid hvor nytårsfortsætterne boomer, og de fleste af os gerne vil tabe de ekstra kilo, som sneg sig på i december. Herunder får du tips til, hvordan du ved hjælp af det koldere vejr kan øge din forbrænding markant.

  1. Ophold dig udenfor i minimum 45 minutter dagligt

Løb eller gå en rask tur, men undgå at pakke dig ind, så du ligner en michelin-mand fra Antarktis. Nøjes med at iføre dig f.eks. et par tynde løbetights, en fleecejakke og evt. en vest ud over, et halstørklæde og et par vanter. Når du kommer udenfor, vil din krop naturligvis reagere på den ekstreme kulde, men bliv ved med at gå eller løbe, så får du hurtigt varmen. Du kan også træne udenfor, lave nogle sprællemandshop, shippe, hoppe, lave burpees, eller noget helt femte for at få pulsen op og dermed hurtigere få varmen. Når du er udenfor, så husk at tage nogle dybe vejrtrækninger, også selvom luften er kold. Den ekstra ilt kan også være med til at øge din forbrænding.

Menneskekroppen er nemlig så genialt indrettet, at når vi fryser, så vil vores forbrænding ryge i vejret for at holde os varme. Men her kommer det interessante…Når vi fryser, bliver det hvide fedt, som er det overskydende fedt på kroppen, omdannet til en mørkere type, som brænder kalorier af, og som ofte refereres til som det brune eller beige fedt. Børn og dyr, der går i hi om vinteren, har et overskud af denne type fedt, så de naturligt bedre kan regulere deres kropstemperatur. Men med alderen forsvinder denne mørkere type fedt og dermed også vores evne til at forbrænde fedt. Dette kan vel være én af forklaringerne på, hvorfor det bliver sværere at bevare vægten med alderen. Men godt nyt er, at dette mørkere fedt kan aktiveres, bl.a. med denne simple metode som at udsætte sig selv for koldere temperaturer.

IMG_8551

  1. Undgå at opvarme dit hjem for meget

Det kan godt virke paradoksalt i denne tid at undgå at skrue mere op for varmen, når det er så koldt udenfor. Men prøv alligevel at modstå fristelsen. Din krop vil hurtigt tilpasse sig den pågældende rumtemperatur, og du vil have en højere forbrænding i al den tid, du er derhjemme. Undgå at have noget på fødderne. Ingen sokker eller futter. Jeg selv har i årevis foretrukket at gå i bare tæer hjemme både vinter og sommer. Og det selvom jeg er en lille frossenpind, måske fordi jeg kan mærke, det fremmer mit helbred og min energi.

  1. Sov i køligere temperaturer

Sluk for radiatoren på dit soveværelse. Der bør optimalt ikke være mere end 18-20 grader. Undgå at have for meget tøj på under dynen. Din krop vil naturligt øge sin forbrænding for at holde dig varm, og din kropstemperatur vil hurtigt regulere sig.

Et amerikansk studie med tre forskellige forsøgspersoner, som skulle ligge og sove i henholdsvis 18, 23 og 27 grader, viste interessant nok, at forsøgspersonen, som sov i et køligere rum med kun 18 graders varme, begyndte at tabe sig i vægt efter kun en uge.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply